Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dotazy z mailu

Dotazy z mailu 08. srp 2014 10:20 #22

  • Virtuální sídlo
  • Avatar uživatele Virtuální sídlo
> 1. V čem jsou výhody virtuálního sídla a komu poslouží nejvíce?

Nemusíte vlastnit nemovitost nebo si jí pronajímat. Nejvíce slouží novým firmám, který nemají kapitál na pořízení vlastní nemovitosti nebo pronajímat trvalé kanceláře. Další zájemci jsou živnostníci, kteří prodali svoji nemovitost a tak opět nemají kde mít sídlo firmy (dříve místo podnikání)

> 2. Co zahrnují služby a jaké jsou ceny? (pokud máte k dispozici, prosím ceník)


Služby zahrnují, příjem pošty - koresp. adresu, avizování pošty na e-mail, sídlo firmy, přeposílání pošty za příplatek, skenování za příplatek, vlastní nebo sdílená schránka za poplatek. Ceník je na hl. stránce: www.moje-sidlo.cz - ceny jsou v závislosti na délce smlouvy, od 100,- Kč/m - platba na celé období.

> 3. Jak přesun sídla společnosti probíhá, co je potřeba vyřídit a jak dlouho celý proces trvá?


U nás je to v průměru 2-3 dny, z naší strany se jedná o podepsání smlouvy a vydání ověřeného souhlasu - zasíláme i na dobírku. Firma si pak zařídí změnu u OR nebo u živnos. rejstříku.

> 4. Nabízíte smlouvy na dobu určitou nebo neurčitou? Jak dlouhá je výpovědní lhůta?


Doba určitá u právn. osob od 1 roku, u osvč od 6měs. do 10 let. Výpovědní lhůta není je to na dobu určitou. Výpověď mohou dát strany pokud druhá strana neplní podmínky smlouvy nebo služby.

> 5. Na co si dát při výběru virtuálního sídla pozor?


Asi to nejdůležitější je příjem pošty, když se nedozvíte o doporučeném dopisu, tak můžete přijít i o dům, prohrát soudní stání apod. Proto vybírat jen solidní a prověřené firmy, které se o poštu opravdu starají. Na dosílku od ČP se nedá spolehnout, někdy se stane, že to nezkontrolují a přijde to na sídlo nebo se to vrátí, případně některé dopor. dopisy se nedají dosílat.

> 6. Komu a za jakých okolností byste službu odmítli?


V principu firmám u kterých jsme schopni zjistit, že zaplatí na nejkratší období a pak už nechtějí platit. Firmy prověřujeme, pokud je to možné. Předem problematické firmy odmítneme, není jich ale mnoho.

> 7. Je přesun do virtuálních sídel legální? Jak toto ošetřuje obchodní zákoník a živnostenský zákon?

Každá firma nebo živnostník si může zvolit pro svoje sídlo jakýkoliv objekt pro to vhodný. Od r. 2009 to není, pokud víme, nijak omezeno.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Powered by Kunena fórum